Μαρίνα Γ. Χάιδα

Κλινική Διατροφολόγος / Διαιτολόγος
MSc, MMedSci
Ψυχοδραματίστρια Ψ.Υ.Κ.Α.Π.

  • Συντονίστρια Βιωματικών Ομάδων Διατροφικών Διαταραχών & Ομάδων Ψυχοδράματος
  • Ειδικευμένη στη Χειρουργική της Παχυσαρκίας
  • Συνεργάτης ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μαρίνα Χάιδα - Κλινική Διατροφολόγος / Διαιτολόγος Msc MMedSci

Οι ομάδες

Οι ομάδες αποτελούν το πιο διαδεδομένο μέσο παρέμβασης εξαιτίας των πολλών ιαματικών στοιχείων που εμπεριέχονται στην ομαδική διαδικασία. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Η ενστάλαξη ελπίδας στα μέλη της ομάδας τα οποία ενθαρρύνονται από εκείνους που έχουν κατορθώσει να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους
  2. Η καθολικότητα (το μοίρασμα): οι άνθρωποι πολλές φορές φαντάζονται ότι τα προβλήματα τους είναι μοναδικά ή ότι οι σκέψεις και οι φαντασιώσεις τους είναι μεμπτές. Η ομάδα είναι μια πηγή ανακούφισης καθώς τα μέλη διαπιστώνουν ότι έχουν πολλά περισσότερα κοινά με τους υπόλοιπους ανθρώπους και ότι μπορούν να γίνουν κατανοητοί και αποδεκτοί.

Τα μέλη της ομάδας με τη βοήθεια του συντονιστή της, προσφέρει καθοδήγηση, συμβουλές και προτάσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Επίσης λειτουργώντας ως ένας μικρόκοσμος η ομάδα αποτελεί έναν ασφαλή χώρο για να δοκιμάσει κανείς νέες συμπεριφορές, τρόπους να εκφράζει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του χωρίς φόβο, αλλά με μία μεγάλη αποδοχή. Μπορούμε να την φανταστούμε ως ένα εργαστήρι κοινωνικής μάθησης.

Βιωματική Ομάδα Πρόληψης Διατροφικών Υποτροπών (κλειστή - εστιασμένη)

Διατύπωση Στόχου Συνεδριών:

Σε ποιους απευθύνεται;

Φωτογραφία του χώρου οπου λαμβάνουν μέρος οι ομάδες

Βιωματική Ομάδα Ψυχοδράματος (ανοιχτού τύπου)

Το ψυχόδραμα είναι μια βιωματική μέθοδος για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικότητας και του αυθορμητισμού. Μέσω του βιώματος (βιώνω & αναβιώνω) των εσωτερικών καταστάσεων & της εκδραμάτισης των ρόλων (συμπεριφορών) που το άτομο υιοθετεί στη ζωή του, έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του γνώση, διευρύνεται η εμπειρία του, κερδίζει άλλη οπτική του εαυτού του.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη, εναλλακτική μορφή ψυχοθεραπείας, με ρίζες στο θέατρο και γενικότερα τις θεραπείες μέσω τέχνης, όπου κανείς γνωρίζει και αναπτύσσει τον εαυτό του μέσω της βιωματικής διαδικασίας και της συνολικής έκφρασης σε σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Επικοινωνία »

Τηλέφωνο επικοινωνίας

*

6932 658961

δέχεται κατόπιν ραντεβού

Διεύθυνση

Κτήριο Ιατρών Ιατρικού, 1ος όροφος (όπισθεν Ιατρικού Κέντρου Αθηνών)

Κηφισίας 56 & Δελφών, Μαρούσι 15125

Κηφισίας 56 και Δελφών, Μαρούσι 15125

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή:
08:00 με 15:00

Τρίτη - Πέμπτη:
08:00 με 20:00